Sarıcakaya’dan Çevreye destek

Eskişehir Sarıcakaya Belediyesi, TAP Derneği ile birlikte Atık Pil Toplama Kampanyası başlattı. Kampanya 30 Nisan 2017’ye kadar devam edecek.

Eskişehir Sarıcakaya Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) arasında yapılan protokol kapsamında ilçedeki okullar ve resmi kurumlarda atık pil kampanyasına destek için yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Belediyenin atık pil toplama konusunda gösterdiği hassasiyetin takdirle karşılanırken, atık pillerin evsel atıklarla karıştırılmaması ve kesinlikle çöpe atılmaması gerektiği mesajı veriliyor. Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Faruk Güler, çevre bilincini geleceğin teminatı çocuklara aşılayabilmek adına uygulamaya sokulan projenin faydalı olacağını belirtirken “Atık pillerin çevreyi kirletmelerini önlemek amacıyla, kaynağından ayrı toplanması, diğer atıklarla karıştırılmaması gerekmektedir. Bizler bunu özellikle okullardaki minik yavrularımıza aşılamaya çalışmaktayız. İlçemizdeki tük resmi kurum ve kuruluşlarda yürütmüş olduğumuz bu projeye desteklerini esirgememektedir. Pillerin çöplere, ateşe, su kaynaklarına, kanalizasyona ve sokaklara atılmaması, toprağa gömülmemesi gerektiğini her platformda anlatarak çevre bilincini yerleştirmeyi hedef edindik” diye konuştu.