Gönüllerimiz Maneviyata aç

Eskişehir Sarıcakaya Belediye Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen ‘Kutlu Doğum Özel’ programı büyük ilgi gördü.  Programa; AK Parti İl Başkanı M. Dündar Ünlü, İlçe Kaymakamı Recep Aydın, İlçe Müftüsü Hasan Başkırık, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Hikmet Aknur, MHP ve BBP Eskişehir İl Yönetimi, Muhtarlar, Meclis üyeleri, AK Parti İlçe Gençlik ve Kadın Kolu Başkanları ve yönetimi ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunun ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam eden programda Semazen gösterileri büyük ilgi gördü.

SEVGİ VE ÖZLEMDİR

“Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in doğumunun tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesi” dileğiyle açılış konuşmasını gerçekleştiren Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, şöyle devam etti “Muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammedsiz muhabbetten ne hasıl. Muhabbet eğer içinde O varsa güzeldir. Evet, bugün bizleri bu güzel ortamda burada buluşturan neden, kendisini anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığı sevgililer sevgilisine, şefkat abidesine duyduğumuz sevgi ve özlemdir. Hayatın gayesinin, yaratılışın mânâsının silindiği yok olduğu, her şeyin mânâsız görüldüğü bir ortamda başıboşluk ve hüzün girdaplarında boğulmaya yüz tutmuş; 21. yüzyıl insanı; maddi anlamda çağlar atlayıp bütün ihtiyaçlarını karşılamış ama ruhunu paslandırmış ve çürütmüştür. İşte biz böyle bir zamanda yaşıyoruz. Bugün artık Ruhlar bir şey bekliyor, maneviyata aç gönüllerimiz, her şeyin madde olmadığını anlatan bir nur istiyor. Her şeye rağmen, ruh ve mânâ kökleri sağlam; fıtratlarındaki saflığı, temizliği barındıran insanoğlu, er ya da geç dönüp dolaşıp O’nun şefkat ve merhamet ikliminde buluşmalı, yeni bir dirilişe ermeli ve dünyaya yeniden sevgiyi, barışı getirmelidir diye düşünüyorum. İnşallah O’nu anmak için tertiplediğimiz bu program okyanusta damla misali de olsa kalplerimizde manevi bir uyanışın oluşmasına, Peygamberimizin sünnetinin hayatımızda yol gösteren bir kandil olmasına ve O’nun bize öğrettiği İslamî prensiplerin zerrelerimize kadar hayatımıza aksederek dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olması dileklerimle konuşmama burada son vermek istiyorum. Yunus Emre’nin dilindeki aşk peygamberine, Mevlana’nın dilindeki rahmet peygamberine, Ahmet Yesevi’nin dilindeki hikmet peygamberine, Hacı Bektaş-ı Veli’nin dilindeki sevgi ve şefkat peygamberine selam olsun.” Konuşmaların ardından Semazenlerin gösterileri ilgiyle izlenirken, program sonunda konuklara Osmanlı Aşı ikramı yapıldı.