Geçmişten Geleceğe Sarıcakaya

Eskişehir Sarıcakaya Belediyesi, ilçedeki tarihi zenginlikleri gelecek nesillere ve turizme kazandırabilmek amacıyla ‘Geçmişten Geleceğe Sarıcakaya’ sloganı adı altında Kent Müzesi Çalıştayı düzenledi. Çalıştayda Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, kent müzesinin faydalarından bahsetti. Sarıcakaya Atılgan Tesislerinde gerçekleşen Çalıştaya; Sarıcakaya Kaymakamı Mübarek Agitoglu, İlçe Milli Eğitim Kürşat Önder Ceylan, İlçe Müftüsü Hasan Başkırık, Okul Müdürleri, Kaymakamlık ve Belediye […]

Eskişehir Sarıcakaya Belediyesi, ilçedeki tarihi zenginlikleri gelecek nesillere ve turizme kazandırabilmek amacıyla ‘Geçmişten Geleceğe Sarıcakaya’ sloganı adı altında Kent Müzesi Çalıştayı düzenledi. Çalıştayda Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, kent müzesinin faydalarından bahsetti. Sarıcakaya Atılgan Tesislerinde gerçekleşen Çalıştaya; Sarıcakaya Kaymakamı Mübarek Agitoglu, İlçe Milli Eğitim Kürşat Önder Ceylan, İlçe Müftüsü Hasan Başkırık, Okul Müdürleri, Kaymakamlık ve Belediye personeli, Din Görevlileri ve Cami İmamları ile Kuran Kursu Öğreticileri katıldı. Çalıştayda ayrıca soru cevap bölümü de yer aldı.

YENİ BİR KİMLİK KAZANDIRACAK

Kent Müzesi’nin kurulumuyla ilçeye yeni bir kimlik kazandırılacağını belirterek sözlerine başlayan Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, bunu da gelecek kuşaklara ve turizme aktarım yapmak amacıyla bu projeyi hazırladıklarını söyledi. Güler, çalıştaydan çıkacak ana tema sonrasında çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

AİDİYET DUYGUSU

Kent müzesinin temel amacının bellek tamamlamak, aidiyet duygusu geliştirmek ve sosyal kültürel alan ihtiyacına mekan sağlamak olduğunu belirten Güler, “Sarıcakaya’nın kültürü, eğlencesi, burada yaşayan insanların geçmişte ve bugün yarattıkları yaşam kültürünün tüm renkleri bu müzede buluşacak.        Projenin başından sonuna kadar azami derecede şeffaf bir yönetim anlayışı içerisinde, yapıcı eleştirilere açık, paydaşların hassasiyetini gözeten ve ortak akıl ürünü konseptler ortaya çıkarmayı hedefledik. Kent Müzeleri Tarihi kültürel ve sanatsal eserlerle mirasları korur. Bu nedenle kent müzesi yapılması ve bununla ilgili çalıştay düzenlenmesi beni ve bu projede görev almış çalışma arkadaşlarımı heyecanlandırmıştır. Özlemini duyduğumuz Kent Müzemizin bu duygu ve düşünceler ile en kısa sürede hayata geçmesini diliyorum. Bunun içinde bu projede görevli tüm arkadaşlarımızın ilçe halkımıza projemizi iyi aktarıp onların da bizlere katkıda bulunmasını sağlamalarını istiyorum” diye konuştu. Kaymakam Mübarek Agitoğlu’da Kent Müzesi projesinde üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya hazır oldukları mesajını verdi.