Sarıcakaya Doğa ve ekstrem sporların merkezi olacak

Hem doğal güzellikleriyle hem de tarımsal alanda ki üretimleriyle dikkatleri üzerine çeken Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesi, uygulamaya konulacak projelerle de adeta şahlanacak. İlçeye yeni atanan Kaymakam Mübarek Agitoğlu ve Kurum Amirleri Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler’in öncülüğünde ilçenin doğa sporları alanlarını incelemek üzere ATV ile düzenlenen Safari turuna katıldı. PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ Sarıcakaya İlçesinin kalkınmasına yönelik yapılan […]

PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ
Sarıcakaya İlçesinin kalkınmasına yönelik yapılan çalışmalar büyük takdir topluyor. İlçenin özelikle; dağcılık, trekking, ATV, Kaya Tırmanışı, Mağaracılık, Kampçılık gibi doğal ortamda insan sağlığına katkı sağlayan ‘Doğa Sporları’ Merkezi konumuna gelebilmesi amacıyla yapılan çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Sarıcakaya ilçesine yeni atanan Kaymakam Mübarek Agitoğlu ile Kurum Amirlerinden oluşan heyet, Belediye Başkanı Faruk Güler’in öncülüğünde inceleme gezisinde bulundu. ATV Motorlarıyla gerçekleştirilen safaride Beyyayla Karlık Mevki Göleti ile Düden Mağaralarını kapsayan yaklaşık 80 kilometrelik gezide doğa turizmi merkezi konumuna gelebilmek için planlanan projelerde değerlendirildi.
Güler konuyla ilgili olarak hayata geçirilen bazı projelerini açıkladı. Doğa Turizmine öncülük edebilmek amacıyla ilk olarak Sarıcakaya Belediyesi tarafından hazırlanan Atv Motor Safari ve Paintball Merkezi Projesi’nin, Bursa Eskişehir Bilecik Kütahya Kalkınma Ajansı’ndan destek gördüğünü dile getirerek sözlerine başlayan Başkan Güler, bu kapsamda Sarıcakaya İlçesini daha iyi tanıtacaklarını söyledi. Güler, yaş sebze yetiştiriciliğini büyük bir başarıyla yürüten ilçenin bundan sonra turizm alanında da söz sahibi olabilmesi amacıyla çalışmalarının aralıksız devam ettiği mesajını yineledi.