Kadına yönelik ayrımcılık çağdışıdır

Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında kadına yönelik her türlü ayrımcılığın çağ dışı olduğunu vurgulayan Güler, “Şiddet ise tamamen bir insanlık suçudur. Anne olma vasfını taşıyan kadınlarımız barışın ve kardeşliğinde en büyük önemli unsurlarıdır. Kadınların taşıdıkları annelik duyguları ise şüphesiz her şeyin üstündedir. Öyle kutsal bir […]

Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında kadına yönelik her türlü ayrımcılığın çağ dışı olduğunu vurgulayan Güler, “Şiddet ise tamamen bir insanlık suçudur. Anne olma vasfını taşıyan kadınlarımız barışın ve kardeşliğinde en büyük önemli unsurlarıdır. Kadınların taşıdıkları annelik duyguları ise şüphesiz her şeyin üstündedir. Öyle kutsal bir dine sahibiz ki Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed ( S.A.V. ) veda hutbesinde bile kadınlara verilen değeri şu ifadeleriyle özetlemiştir: ‘Ey İnsanlar Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır’ Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum. Evlatlarını Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü koruması için şehit veren Annelerimizin de ellerinden o mübarek ellerinden öpüyorum” diye konuştu.  Güler, ayrıca Sarıcakaya da yaşayan ve yıllardır engelli çocuklarına gözü gibi bakarak 2017 yılında yılın annesi seçilen Müzeyyen Can’ı da unutmayarak 8 Mart Dünya Kadınlar gününü yayınladığı mesajıyla kutladı.