Dualarla kutlandı

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sarıcakaya Belediyesince hanımlara özel program düzenlendi. Düğün Davet salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kadınlara yönelik program; Kuran-ı Kerim tilaveti, İlahiler, İlçe Müftülüğü Hanım kursiyerlerince ‘İslam’ın Kadına Verdiği Değer’ konulu söyleşi, şehitler için hatim duası ve çeşitli hediyelerin dağıtımıyla son buldu. Programa katılan İlçe […]

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sarıcakaya Belediyesince hanımlara özel program düzenlendi. Düğün Davet salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kadınlara yönelik program; Kuran-ı Kerim tilaveti, İlahiler, İlçe Müftülüğü Hanım kursiyerlerince ‘İslam’ın Kadına Verdiği Değer’ konulu söyleşi, şehitler için hatim duası ve çeşitli hediyelerin dağıtımıyla son buldu. Programa katılan İlçe Kaymakamı Recep Aydın, Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler ve İlçe Müftüsü Ahmet Kanatlı yaptıkları kısa konuşmaların ardından ayrıldı. Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçikleri her daim hatırlamak onlara manevi destek olabilmek adına Düğün Davet salonunda ki tüm camlara Zeytin Dallarının konulması dikkat çekti.
KADIN CEFAKARDIR
Sözlerine ‘Belki daha farklı bir program tertip edebilirdik. Lakin camlarınızda gördüğünüz o Zeytin dallarımız size bir şeyler anımsatmıştır. Şuanda Mehmetçiğimiz Özgür Suriye Ordusu ile beraber büyük bir operasyon yapıyor. Ve bugün bu operasyonun 48. Günü 43 de şehidimiz bulunmaktadır. Rabbim hepsine rahmet eylesin” diyerek başlayan Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, düzenlenen bu programı da onlar adına tertiplediklerini dile getirdi. Hanımların erkeklerden çok daha fazla katkı sağladığı mesajını vererek konuşmasını sürdüren Güler, “Sizlerin ne kadar cefakar olduğunu biliyorum. Elleriniz nasırlaşmış bir şekilde çabalayarak ve alın terinizle kazanıyorsunuz. Bugün bu ülkeyi kuranlara baktığımızda; Nene hatunları, Şerife bacıları, Elif bacıları hiçbir zaman unutamayız. Bence sizlerde hepiniz birer Nene Hatun, Elif ve Şerife bacısınız. Sizleri bir ömre sığdıramaz iken bu sembolik günde sadece sizleri bir araya getirmek adına bir şeyler paylaşabilmek için davet ettik” diye konuştu.
KADINLAR BİZE ALLAH’IN EMANETİDİR
İlçe Kaymakamı Recep Aydın’da İslam Dininin Kadına verdiği değer hakkında görüşlerini dile getirdi. İlçe Müftüsü Ahmet Kanatlı da “Bizim dinimizde Anneler günü, Babalar günü, Kadınlar günü gibi tek bir güne sığdırılacak günler yoktur. Her gün Anneler, Kadınlar ve Babalar günüdür. Biz böyle bakıyoruz ve böyle değerlendiriyoruz. Veda Hutbesinde Peygamber Efendimiz (asm) Aleyhissalatu vesselam’ın ifadesiyle ‘Allah’ın bir emaneti olarak aldığımızı bildiğimiz, öyle kabul ettiğimiz eşlerimizi, kadınlarımızı annelerimiz Allah’ın emanetidir. Beşer’in emanetine hıyanet edene ‘Sende münafıklık alameti var’ diyen Peygamber Efendimiz (asm), Allah’ın emanetine bunu yapanlara acaba ne der? Biz bu bilinçle ve şuurla kadınlarımıza annelerimize yaklaşmaktayız. İyi bir Müslüman kadına her zaman anne olarak, eş olarak evlat olarak gereken değeri verir” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Aydın, Güler ve Kanatlı programa katılan hanımlardan izin alarak ayrıldı. Daha sonra Belediye Meclis üyesi Kezban Uslu’ kadına yönelik şiddete dair yapılan yeni yasal düzenlemelere değindi. Konuşmaların ardından; İlahiler, İlçe Müftülüğü Hanım kursiyerlerince ‘İslam’ın Kadına Verdiği Değer’ konulu söyleşi ve şehitler için hatim duası yapıldıktan sonra Uslu, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Kadriye Okur, Belediye bayan personeli ile birlikte hanımlara hediye olarak birer yazma hediye etti.