30 Ağutos Şahlanışın adıdır

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97.yılı tüm yurtta olduğu gibi Sarıcakaya’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Program Kaymakam Vekili Hasan Hüseyin Uzan’ın makamında askeri erkan ve protokolü kabulü ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakamlık önünde ki Atatürk anıtına Kaymakam Vekili Hasan Hüseyin Uzan ile Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam’ın çelenk sunumu ile devam etti. Etkinlik günün anlam ve önemine hitaben 30 Ağustos şanlı zaferin tarihçesinin anlatımıyla son buldu. Törende daire müdür ve amirleri de hazırda bulundu. Çam günün önemine istinaden ” Son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin de müjdesi olan Büyük Zafer, tarihten silinmek istenen Türk milletinin yeniden şahlanışının adıdır. Tarihteki tüm zaferlerimiz gibi 30 Ağustos’un arkasında da gözlerini kırpmadan hayatını feda eden kahramanlarımızın cesaretleri vardır. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbali için canından aziz bildiği vatanı uğrunda aynı fedakarlık ve cesareti göstermeye hazırdır” mesajını verdi.

29 Ekim 2019, Coşkuyla kutladık için yorumlar kapalı
TÜRKİYE CUMUHURİYETİ 96 YAŞINDA