Şehitler adına mevlit okutulup kurban kesildi ve lokma dağıtıldı

Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin hava saldırısında şehit olan askerler için Kur’an-ı Kerim, mevlit ve ilahiler okundu, kurban kesildikten sonra da lokma tatlısı dağıtıldı.

Eskişehir’in Sarıcakaya İlçesinde Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Müftülüğü tarafından Cuma namazı öncesi şehitler için Bilal Habeş-i Camii’nde Kur’an-ı Kerim, mevlit ve ilahiler okundu namaz sonrası da kurban kesilerek lokma tatlısı dağıtıldı.

İlçe Müftüsü Reşit Ceylan namaz öncesi sohbetinde İslam dininde şehitlik mertebesine ulaşabilmenin önemine işaret ederek “Allah yolunda fedai can edenler ölüler değildir. Onlara ölüler demeyiniz. Bilakis onlar diridirler fakat siz bilemezsiniz. Ayeti kerimesi bize şehit olabilmenin önemini anlatmaktadır. Öyle adamlar vardır ki Allah ile ahitleşmiş ve akid imzalamıştır. Onlar akidelerine sadıktırlar. Görev çıktığında kendilerine kim var denildiğinde ben varım diyerek göreve hazır ve cepheye koşan orada vatan, din ve mukaddesat için fedai can eden müminlerdir onlar. Peki bu müminler bu dersi kimden aldı? Hemen bakıyoruz ki öğretmeni Hazreti Peygamber olan, öğrencileri sahabe olan, müfredatı kuran olan suffe mektebinde yetişenler onların öncüleri oldular. Onun evlatları da bugün vatan, devlet, namus, birliğimiz ve beraberliğimiz için İdlib’de Afrin’de ve Elbab’da  gerekeni yapıyor ve yapmaya da devam ediyor. Elbette ki şehitler tepesi boş kalmayacak. Bu millet şehitliği arzuluyor cana millet sayıyor” diye konuştu.

Kılınan Cuma namazının ardından Cami bahçesinde Kurban kesilerek lokma tatlısı dağıtıldı. Programa katılan İlçe Kaymakamı Murat Demirbilek ve Belediye Başkanı Hüseyin Çam’da günün önemine istinaden kısa konuşma yaptı.

Dualarla kutlandı

9 Mart 2020, Dualarla kutlandı için yorumlar kapalı
Şehitler adına mevlit okutulup kurban kesildi ve lokma dağıtıldı

6 Mart 2020, Şehitler adına mevlit okutulup kurban kesildi ve lokma dağıtıldı için yorumlar kapalı