MÜRACAAT İŞLEMLERİ
Nikâh işlemleri için başvuru esnasında çiftlerin birlikte gelmeleri gerekmektedir. Evlenecek kişi müracaat işlemini vekil olarak atadığı kişi vasıtası ile de yürütebilmektedir. Bunun için noterden özel vekâletname düzenlenmesi ve bu vekâletnamede, vekalet veren ile vekili ve evleneceği kişinin tam kimlik bilgilerinin bulunması, evlenme işlemlerinin yürütülmesi için verilmiş olduğunun açıkça belirtilmesi gerekmektedir. (Vekâlet ile evlenme yapılamaz.)
GEREKLİ BELGELER
– T.C. Kimlik kartlarının ASLI ve FOTOKOPİSİ Eğer eski Nüfus Cüzdanı mevcut ise son medeni hali işlenmiş olmalıdır. TC Kimlik numarası olmayan ve yıpranmış Nüfus Cüzdanları kabul edilmemektedir. 4 adet renkli vesikalık fotoğraf tüm fotoğraflar aynı olmalıdır. Teslim edilecek fotoğrafların; ön cepheden, sivil giysilerle, son altı ay içerisinde çekilmiş, kişinin son halini gösteren fotoğraflar olması gerekir.
Evlenme Sağlık Raporu
YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLAR İÇİN
Evlenme Ehliyet Belgesi ve Doğum Belgesi; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan yabancılar için yetkili merkezi makamlarca veya o devletin yerel temsilcilikleri tarafından kişinin; adı, soyadı, anne- baba adı ile doğum tarihi ve doğum yeri, medeni durumu (evlenmesine engel halinin bulunup bulunmadığını) gösterir şekilde düzenlenmiş ve usulüne göre tasdik edilmiş
“Evlenme Ehliyet Belgesi”, Evlenme Ehliyet Belgesinde anne- baba adı, yok ise anne- baba adını gösterir
“Doğum Belgesi” ile evlenme başvurusu yapabilirler.
– Pasaport aslı,
– Mülteciler, il göç idaresinden evlenme ehliyet belgesi almaları gerekmektedir.